ompelu ja kuvitus

Vauvalle pussilakana kirpputori löydöstä

Ensimmäinen kankaanpainanta työni pitkästä aikaa, syntyi vähän vahingossa. Värjäämällä ja Epun piirtämiä eläinkuvia painamalla, syntyi vauvalle pussilakana kirpputori löydöstä. Ihana lahjaidea isolle kuin pienellekin eläinrakkaalle nukkujalle.

Olin haalinut kasaan kirpputorilta ison kasan lakanoita Kuopukselle, jota juuri odotin. Osa lakanoista ei miellyttänyt silmää, koska halusin kaiken jostain syystä olevan mustaa ja valkoista. Kaupasta ostin pesukoneeseen laitettavaa tekstiiliväriä, jolla värjäsin yhden vaaleansinisen pussilakanan mustaksi. Väristä tuli musta ja tasainen, mutta olihan lakana aika tylsä yksivärisenä.

Samoihin aikoihin esikoiseni Eppu oli innostunut piirtelemisestä. Ennen sitä hän oli silloin tällöin piirrellyt pääjalkaisia ja viivoja paperille. En edes tiennyt, että hän osaa piirtää muuta. Yhtenä päivänä ilmestyi etana paperin nurkkaan sitten pesukarhu, pingviini, ET:tä muistuttava otus, joka paljastui kenguruksi. Ilmestyi lirukärsäinen norsu, leppäkerttu, hai, kalterit, jonka sisällä oli kuulemma sammakko ”missä??”, ”no, tuolla kaltereiden takana, niin pieni ettei sitä näe”. Paperia kului iso pino päivässä.

Olisin halunnut säästä kaikki ja laittaa seinälle. Iso osa näistä piirustuksista valikoituikin säästölaatikkoon, mutta eihän niitä kaikkia pystynyt mitenkään säästämään. Muistin, että olin aikoinani aika paljonkin tehnyt sabluunoita ja painanut vaatteisiin tekstiiliväreillä kuvia. Nämä eläimet sopisivat erinomaisesti kuvitamaan uuden tulokkaan lakanoita. Iltaisin leikkasin valitsemistani eläimistä sabluunoita ja se oli aikamoinen työ. Valmiita sabluunoita käyttäen tuputin eläimiä lakanoihin yksitellen valkoisella tekstiilivärillä.

ET:n näköinen heppu paljasui kenguruksi, vieressä kameli ja leijona
Vauvalle pussilakana kirpputori löydöstä

Näistä lakanoista tuli ehdottamasti lempparilakanat, ja takuu varmasti takaavat makoisat eläinaiheiset unet. Lukuisista pesukerroista huolimatta kuvat eivät ole haalenneet ja musta pohjavärikin on pysynyt tasaisena. Nämä lakanat nähtyään sukulaiset ovat tehneet muutamia tilauksia, monet ovat toivoneet jostain tietystä eläimestä tehtyjä tyynyliinoja tai lakanoita.Suuren suosion ovat saavuttaneet erityisesti kolmen kimpassa kulkevat pingviinit ja hai. Oma ehdoton suosikkini on lirukärsänorsu ja sitä tullaan varmasti näkemään jossain muussakin tuunailussa. Tällä tyylillä saakin tehtyä monia ihania lahjoja syntymäpäiviksi, äitien- ja isänpäivän lahjoiksi vink vink.

lirukärsänorsu

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tykkäsitkö blogista? Jaa se myös ystävillesi :)