ompelu ja kuvitus

Trikoopipot valmistuvat leggareista ja paidoista

Toisinaan on aurinko jo näyttäytynyt ja lumet ovat alkaneet sulamaan. Kevät lintujen lauluakin jo kuulee. Kevään hiipiessä joutavat villaiset hatut kohta komeron perälle ja on aika kaivaa kevyemmät pipot esille. Tälläkertaa trikoopipot valmistuvat leggareista ja paidoista, joiden tiet olisi päätyneet muuten roskakoriin tai kirpputorille.

Olen varsinainen pipohullu ja päätin pitää kevään kunniaksi trikoopipo talkoot. Talkoiden tarkoituksena (pipojen lisäksi) olisi päästä eroon kaikista omituisista trikoojutuista, joita olen hillonnut. Löysinkin muutamat Fannyn polvesta rikki menneet legginsit, jotka olin säästänyt (ei harmainta hajua miksi), mutta niistä sai juuri ainekset yhdeksi trikoopipoksi, jos vuorikankaana käytti jotain muuta kangasta. Leggareiden uusi elämä trikoopipona on ihan kätevä idea, sillä ainakin meidän perheessä näitä leggareita kuluu päivittäin polvesta puhki vaikka kangas muuten olisi kuin uutta. Fannylla onkin aika paljon kivalla kuviolla varustettuja leggareita, joten nyt voin odottaa innolla niiden puhkipalamista.

Osan pipoista tein trikoopaidoista, joita ei ollut tullut enää käytettyä. Pipojen vuorikankaina sekä rusetteina käytin myös yksivärisiä trikootilkkuja, joita oli jäänyt edellisistä askarteluistani. Yhden pipon vuorikankaan kuvitin itse tekstiilitussilla.

Trikoopipot valmistuvat leggareista ja paidoista
Yksivärisen trikoon voi kuvioida Tekstiilikynällä mieluisaksi
Tässä tarkempi kuva yhden hatun vuoresta.
Pilkulliset leggarit näyttävät hattuna tältä.
Kankaan kuviointi luonnistuu missä vain. Tälläkertaa Peetu halusi yläkertaan, joten lattialla istuen ja peetun leikkejä vartioiden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tykkäsitkö blogista? Jaa se myös ystävillesi :)