Uncategorized

Tilkkukettu

Eppu sai vähän aikaa sitten oman huoneen. Peetu siirtyi Fannyn kanssa samaan huoneeseen. Epun ja Fannyn yhteisessä huoneessa olleet lelut joutuivat jakoon. Fannya sitten harmitti eräs pehmolelukettu, joka oli Epun oma ja muutti tietenkin Epun mukana. Fanny kovasti ikävöi kettua vaikka tapasikin tätä päivittäin. Ajattelin ilahduttaa Fannya ompelemalla tilkkuketun, joka saisi asua Fannyn ja Peetun huoneessa.

Näin heti millainen ihanuus siitä ketusta syntyisi. Toteutus osoittautuikin sitten hankalammaksi kuin olin kuvitellut. Ensimmäisen ketun ompelin valmiiksi vauhdilla ja ulkomuodoltaan se muistutti enenmän nakurottaa kuin kettua. Fanny tosiaan rakastui jo tähän nakurottaa kamalasti, mutta halusin silti yrittää ommella kettua.

Muutaman viikon ajan ompelin kymmeniä kuonoja ja kymmeniä erilaisia eläinpäitä. Sainkin aikaan kaikkea muuta kuin ketun, oli ankan nokkaa, hiiriä ja koiria. Lopulta sain toistaiseksi parhaan versioni ketusta. Pientä hiomista tietty vielä vaatii, mutta omalla tavallaan ketusta tuli sympaattinen kaveri, juuri tuollainen tilkkutäkki räsyroope tyyppi.

Tilkkukettu syntyi vaatteista, joita olin saanut tuttavilta. Sininen raidallinen osa kettua oli paita ja kukallinen oli hame. Aina ei kaikesta vanhasta vaatteesta riitä uuteen vaatteeseen, mutta ihanista kankaista voi saada myös ihania Tilkkukettuja (tai nakurottia). Tämän Tilkkuketun nimeksi Fanny antoi kukka.

Vanhoista vaatteista Tilkkukettu.
Tilkkukettu kukka.
Nakurotta, ensimmäinen kettu kokeiluni. Tässä kuvassa nakurotta on ehtinyt jo mennä rakkauden määrästä nyppäiseksi.

2 thoughts on “Tilkkukettu

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tykkäsitkö blogista? Jaa se myös ystävillesi :)