ompelu ja kuvitus

Suunnittele ja toteuta itse polvipaikat

Vaatteisiin tulleen reiän saa helposti piiloon sopivalla paikalla. Kaikkiin kuoseihin ei kuitenkaan sovi spiderman tai batman, suunnittele ja toteuta itse polvipaikat. Tällä tyylillä vaatteille tulee lisää käyttö aikaa ja paikat sopivat vaatteisiin.

Vaatteita kuluu puhki hurja määrä kolmen lapsen taloudessa. Polvien reikiintyminen on lähes jokapäiväinen ongelma meillä. Olipa housut sitten täysin uudet tai kirpputorilta ostetut on niihin ilmestynyt reikä päivän päätteeksi. Usein ei edes yksi reikä riitä vaan kummassakin polvessa on samankokoiset reiät samassa kohdassa?!? Yritän udella miten se on mahdollista, mutta reiät vain tulevat, ilmestyvät kuulemma itsestään ilman mitään sen kummempaa. Aina ei haluaisi rynnätä heti kauppaan ostamaan uusia housuja kun tietää, että ne joutuvat reikäisten housujen joukkoon heti seuraavana päivänä. Kaikkien housujen tyyliin ei myöskään sovi spiderman tai Batman paikat ja pelkkä reiän ompelu on yksinkertaisesti vain ruman näköinen. Miksipä en sitten tekisi itse niitä paikkoja?

Kerran jalassa olleet housut ja reiät molemmissa polvissa?!?
Pikku miehen kesähousuissa myös reikä. Lemppari housuille lisä aikaa.

Monissa vaatteissa on nykyään niin kivat kuosit, että polvipaikkojen teko ei vaadi hirveästi mielikuvitusta. Avaruushousuihin kopioin suoraan samanlaiset avaruusalukset kun huosun kuosissa on ja sitruunahousuihin tietenkin sitruunan. Polvipaikat toteutetaan samalla tyylillä kuin edellisessä työssäni tein bambin ja tytön tästä pääset kurkkaamaan jutun. Kuva piirretään tai maalataan kankaalle, liimaharso silitetään kuvan taakse ja valmis kuva silitetään reiän päälle. Ennen paikan silittämistä harsin reiän housuista umpeen.  Housuja joutuu hieman purkamaan sivusaumasta, että paikan pystyy ompelemaan kiinni, mutta se ei vaatinut kauheasti vaivaa eikä aikaa. Paikoissa kannattaa käyttää jotain kulutusta kestävää kangasta, itselläni ei ollut sellaista varastossa joten tein paikat trikoosta (ei varmaankaan hirmu kestävää noissa eskarilaisen housuissa), mutta kestävät sen minkä kestävät ja sitten ompelen niistä shortsit.

Piirretään kuva kankaalle. Kuva kopioitu suoraan housuista.
Kuvan taakse silitetään liimaharso (leikkaa liimaharso sopivan kokoiseksi)
Polvipaikkojen taakse on nyt silitetty liimaharso. Nämä ovat nyt valmiita silitettäväksi reiän päälle.
Paikka on silitetty housuihin reiän peitoksi ja ommeltu ympäriltä kiinni.
valmiina näyttävät tältä
Sitruuna tehty samalla tavalla kuin avaruusalus, silitetty ja ommeltu housuihin kiinni.
Suunnittele ja toteuta itse polvipaikat

Näiden tekeminen oli nopeaa ja aika helppoakin.  Paikat sopivat kivasti housujen tyyliin ja antavat housuille hieman lisä aikaa. Jos välineet löytyvät jo kotoa niin on tämä myös edullinen tapa. Suosittelen siis lämpimästi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tykkäsitkö blogista? Jaa se myös ystävillesi :)