Touhua lapsille

Supersankari synttärit ja maapallon pelastus

Kaverisynttärit muuttuvat hetkessä jännittäväksi kun pahamaineinen tohtori lima on saanut haltuunsa voimarannekkeet ja koko poppoon täytyy lähteä pelastamaan maailma kesken juhlien. Synttäreiden rekvisiitta toimii ohjelmana lapsille loppu juhlien ajan ja vielä seuraavana päivänäkin lapset testaavat näitä kotona. Osasta saattaa innostua myös vanhemmatkin. Supersankari synttärit ja maapallon pelastus on varmasti juhlien vetonaula.

Vihdoinkin Epun kaverisynttärit on vietetty ja äiti saa huokaista helpotuksesta. Niin paljon taas jännitettiin, että innostuuko vieraat tästä ja täytyy kyllä myöntää, että kaikki juhlissa olleet yhdeksän poikaa olivat ihan liekeissä. Tälläkertaa testattiin supersankarina oloa ja päästiin maapallon pelastus hommiin kun pahamaineinen tohtori lima oli saanut haltuunsa voimarannekkeet. Hypätäänpä sitten suoraan asiaan niin kerrron miten tämä toteutettiin.

Synttärit aloitettiin tietenkin hyvin mukavalla ohjelmalla nimittäin lahjojen avaamisella. Hetken lahjoja ihasteltiin porukalla ja yhtäkkiä keittiöstä ajoi poikajoukon keskelle radio-ohjattava auto mukanaan kirje. Kirje oli tietenkin pahikselta ja siinä luki näin: ” Arvon juhlavieraat! Tämä kirje on pahamaineiselta tohtori limalta! Olen viimein saanut haltuuni voimarannekkeet, joiden avulla pystyn tuhoamaan maapallon ja luomaan uuden limagalaxin! Vain oikeat supersankarit pystyvät jäljittämään voimarannekkeet ja minä olen varmistanut ettei niin pääse tapahtumaan. Piilotin naamionne tähän huoneeseen, ilman niitä ette pysty pysäyttämään minua! HAH HAH HAA!”

Kirje tohtori limalta
Näin alkoi supersankari synttärit ja maapallon pelastus.

Naamioita alettiin etsiä innolla. Olin piilottanut naamiot pussiin ja kirjoittanut pussin päälle uuden kirjeen tohtori limalta. Naamiot löydettyään pojat nostivat vuoron perään itsellensä naamion näkemättä niitä (ajattelin, että näin ei tulisi riitaa naamioista kun kaikki olivat erilaisia). Näitä naamioita oli muutama ylimääräinen, joten saatiin vielä vaihdettua kaikille mieluisat naamiot. Supersankarit olivat valmiita pelastamaan maailman ja tohtori liman kirjeessä luki näin: ”Pahus! Te todella yllätitte minut! Minä tohtori lima olen kuitenkin teitä ovelampi. Voitte pukeutua naamioihinne, mutta olen silti askeleen edellä! Limajälkiä seuraamalla löydätte virittämäni lasersokkelon, josta ette ikinä selviydy osumatta seuraavan vihjeen luo! HAH HAA..”

Tässä pussissa oli naamiot, piilossa verhon takana.
Pussin päällä oli kirja tohtori limalta
Naamiot olin tilannut wishiltä. Näistä arvottiin jokaiselle mieluisa.

Limajälkiä olin leikannut kartongista ja ne johdattivat terassinovelle. Terassilta löytyi laasersokkelo, jonka olin tehty villalangasta. Tässä vaiheessa yritin pitää pojat jonossa, mutta laasersokkelo suoritettiin kaikki samaan aikaan ja välittämättä siitä osutaanko laaseriin. Kaikilla supersankareilla oli kiire seuraavan vihjeen luokse. Terassin tolpasta löytyi seuraava kirje limalta: ”En voi uskoa tätä todeksi! Onneksi suunnitelmani on pettämätön. Seuraavan vihjeen olen pilkkonut neljään osaan ja piilottanut ne maagistenpallojen sisuksiin. Minä ehdin tuhota maapallon ennen kuin te löydätte vihjeet ja voimarannekkeet. HAH HAH..Ihanaa olla näin paha!

Lima jälkiä oli olohuoneen viereisen huoneen lattiassa
Terassin ovessa oli limajälkiä, että pojat tajusivat mennä ulos ja löysivät laasersokkelon
Lasersokkelo
Eppu suorittamassa lasersokkeloa
Tarkkaa puuhaa.
Seuraava vihje johdatti pojat maagisten pallojen luokse, johon oli piilotettu vihje.

Olin pilkkonut seuraavan vihjeen neljään osaan ja piilottanut ne ilmapallojen sisälle. Ilmapalloja oli paljon ja vain neljässä niissä oli vihje, joten pojat alkoivat puhkomaan palloja. Ilmapallojen puhkominen on kyllä nastaa hommaa, saa rikkoa jotain luvalla ja siitä kuuluu vielä kova ääni, joten tämä ohjelmanumero toimii aina. Toiset pallot eivät meinanneet rikkoutua millään vaikka niiden päällä seisoi, pojat kannustivat ja hoputtivat toisiaan, olihan sentään kyse maapallon pelastamisesta. Vihjeen palaset löytyivät ja yhdessä pojat kokosivat siitä kuvan marjapensaista. Kaikki säntäsivät marjapensaiden luokse.

Maagiset pallot kätkivät sisäänsä vihjeen joka oli neljässä osassa
Olin sitonut pallot yhteen, etteivät ne lähtisi tuulen mukana.

Marjapensaasta löytyi kuva omenapuusta, joten vauhdilla omenapuulle. Omenapuusta löytyi kuva terassin sohvasta, sohvasta kuva hiekkalaatikosta ja viimeisenä kuva trampan aluksesta. Trampoliinin alta löytyi kuva meidän piha majastamme, joten sinne syöksyttiin vauhdilla.

Marjapensaasta löytyi kuva omenapuusta.
Omenapuussa oli kuva terassinsohvasta
Terassin sohvatyynyn alta löytyi kuva hiekkalaatikosta.
Hiekkalaatikon ämpäristä löytyi kuva trampoliinista.
Trampoliinin alta löytyi kuva meidän pihamökistä.

Pihamökistä löytyi ilmapallopeli ja kirje tohtori limalta: ”HAA! Olen kätkenyt vihjeen pommin sisälle ja virittänyt sen! Teillä ei ikinä ole kanttia räjäyttää sitä!” No kanttiahan näiltä pojilta löytyi ja pallon räjäyttämiseen meni aikaa 10 sekunttia. Pelissä olisi tarkoitus vuoron perään työntää tikkua pallon sisälle napsaus kerrallansa. Nyt pojat työnsivät vauhdilla tikut ja pallo räjähti aika äkkiä. Pallon sisältä löytyvä vihje paljasti, että tohtori limalta on jäänyt jälkiä johonkin. Ne löytyivätkin äkkiä meidän ulkosaunan ovesta.

Pihamökistä löytyi kirje tohtori limalta
Ilmapallo pommi räjäytettiin ja sisällä oleva vihje paljasti, että tohtori limalta oli jäänyt jälkiä johonkin.

Varovasti mentiin pihasaunan sisälle. Olin koristellut pihasaunan hämähäkin verkolla ja hämähäkeillä. Keskellä saunaa oli jakkara, jonka päällä oli isokulhollinen limaa ja kirje tohtori limalta: ”Löysitte siis voimarannekkeiden piilopaikan! Mutta maailma ei ole vielä pelastettu!Teidän on uskallettava kaivaa yksitellen jokainen ranneke LIMASTANI! HAH HAA!” Tässä vaiheessa pojat olivat, että yök. Monet kokeilivat limassa vain sormenpäitään, mutta eivät uskaltaneet laittaa kättään limaan. Lopulta vain muutamat pojista kaivoivat rannekkeet kaikille limasta. Maailma oli pelastettu.

Saunan ovesta löytyi limajäljet, jotka johdattivat voimarannekkeiden luo
Hämähäkin verkkoa ja hämähäkkejä.
Jätesäkillä peitetty kulho, täynnä vihreää limaa.
Voimarannekkeet.

Tämä voimarannekkeiden metsästys oli ihan huippuohjelmanumero lapsille. Ensinäkin tämä oli aika edullisesti toteutettu ja myöhemmin tässä käyttämäni rekvisiitta toimi loppu synttäreiden ajan tekemisenä vieraille. Naamiot ja voimarannekkeet sai jokainen viedä kotiin muistoksi synttäreistä.

Ostoslistalta löytyi vihreä kartonki, villalanka ja ilmapallot sekä perunajauhoja, joten hinnaksi jäi alle 20e. Kartongista askartelin kirjeet ja limajäljet, villalankaa tarvin lasersokkeloon, ilmapalloihin piilotin vihjeet ja perunajauhoja tarvin omatekoiseen limaan. Wishiltä olin jo aikaisemmin tilannut naamiot ja rannekkeet, halpaa ja hyvälaatuista(tälläkertaa). Hämähäkinverkkoa minulta oli jäänyt viime vuoden merirosvosynttäreiltä. Jos muuten haluat järjestää merirosvojen aarrejahdin synttäreille niin lue juttu  tästä.

Liman tekoon ohjeet löysin netistä. Helppoa ja halpaa. Sekoita kaksi osaa perunajauhoja ja yksi osa vettä. Lisäsin tähän vielä vihreää elintarvikeväriä. Tämä oli muuten hyvää tavaraa, mutta seisottuaan jonkin aikaan kipossa, oli perunajauhot painuneet pohjalle ja vesi noussut päälle. Sekoittamalla muuttui taas juoksevaksi. Tämä oli sellaista tavaraa, että olisin itse voinut liottaa käsiäni täällä vaikka kuinka kauan.

kotitekoinen lima, ihanan koukuttavaa.

Lasersokkelo ja lima olivat koko loppujuhlien ajan ohjelmana vieraille. Hain liman terassille ja pojat uskaltautuivat kokeilemaan sitä uudelleen. Lasersokkelosta lupasin taas palkinnot niille, jotka suorittavat sen osumatta siihen. Pojat jaksoivat hyvin jonottaa vuoroaan ja keskittyivät nyt eritavalla laasersokkelosta selviytymiseen. Lopuksi kaikki kuitenkin saivat palkinnon hyvästä yrittämisestä. Meillä innostui lapset vielä illallakin yrittämään tätä sekä sunnuntai aamuna. Lasersokkelo oli sellainen tekeminen mihin ei mielestäni tarvitse edes syntymäpäiviä, tämän voisi toteuttaa vaikka silloin kun haluaa lapsille jotain erilaista tekemistä. Täytyy vielä myöntää, että innostuin itsekin kokeilemaan laasersokkeloa, mutta en selviytynyt siitä.

Tarjoilusta sen verran, että meillä oli karkkia, popparia, sipsiä sekä valmis donitseja ja pipareita. Kukaan ei kysynyt kakkua kertaakaan ja tarjoilut tekivät hyvin kauppansa. Kaverisynttäreiden tarjoilusta en ole enää aikoihin stressannut. Jos haluatte välttyä myös ohjelmanumeron suunnittelu stressiltä niin kokeilkaa ihmeessä supersankari synttäreitä ja maapallon pelastusta.

Myöhemmin yksi pojista tuli kertomaan, että oli selvittänyt kuka tohtori lima on. Kukapas muukaan kuin minä, tai niin ne ainakin luulevat.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tykkäsitkö blogista? Jaa se myös ystävillesi :)