juhlapaikan koristelu Touhua lapsille

Sirkussynttärit ja pellen nenän metsästys

Fanny täytti viisi vuotta ja meillä vietettiin lauantaina Fannyn ensimmäisiä kaverisynttäreitä. Aluksi luulin pääseväni suunnittelemaan prinsessa aiheisia synttäreitä, mutta koska Fannyn ystäviin kuului myös poikia, vaihdettiin synttärien teema sirkukseksi/karnevaaleiksi.

Tästä kutsukortista kaikki lähti. Tämän olen piirtänyt ja värittänyt itse.

En ole ikinä kauheasti panostanut lastensynttäreillä juhlapaikan koristeluun vaan ennemmin ohjelmaan. Tällä kertaa päätin tehdä pientä yksinkertaista ohjelmaa ja saada luotua hieman myös teemaan sopivaa koristelua. Ilmapalloilla ja värikkäällä viirillä saatiinkin aika helposti kivaa tunnelmaa meidän olohuoneeseen. Lisäksi meiltä löytyi kotoa teemaan sopiva lasten sirkusaiheinen leikkiteltta sekä herkkujen myyntiin sopiva koju. Ohjelmaksi mietin pieniä tehtäväpisteitä ja niihin askartelin sirkusteemaan sopivat kyltit, vihjeeksi mitä pisteessä tapahtuu. Ruokapöydälle olin ostanut punavalkoraidallisen muoviliinan ja muina pöytäliinoina käytin meidän punaisia joulutyynyn päälisiä. Sirkus/karnevaali tunnelman sai mielestäni aika pienellä koristelulla aikaseksi.

Koristelu hoitui hyvin ilmapalloilla, sekä värikkäällä viirillä.
Lasten sirkusaiheinen leikkiteltta ja itse rakentama kioski sopivat hyvin teemaan.
Ruokapöydän äärestä löytyi askartelupisteet ja lipaston päällä oli tatuointipiste.

Ensimmäisestä pisteestä löytyi pelle, jolle oli tarkoitus asettaa nenä silmät sidottuina. Olin muunnellut peliä hieman niin, että ennen pelin aloittamista meidän oli löydettävä pellen hukkunut nenä. Näin sain järjestettyä pienen ”aarteen metsästyksen” myös Fannyn juhliin. Juhlijoiden ollessa vasta viisi vuotiaita ajattelin pitää nenän metsästyksen aika yksinkertaisena. Ohjasin vieraat pelaamaan, mutta huomasimmekin pellen nenän paikalla kirjeen. Pelle kertoo hukanneensa nenänsä. Kirjeessä pelle pyytää apua juhlijoilta ja muistelee nenänsä löytyvän sohvatyynyjen takaa. Innostuneet lapset juoksivat tyynyjen kimppuun. Ihmetys ja nauru oli herkässä kun tyynyn takaa löytyikin porkkananenä. ”Kenellehän se porkkana mahtaa kuulua?” ”No, lumiukolle tietty!!” . Porkkanan takana oli kuva seuraavasta paikasta, josta pellen nenä varmasti löytyisi. Lapset juoksivat kuvassa olleen pesukoneen luokse, mutta sieltä löytyikin noidan nenä. Nenän takaa löytyi taas vihje seuraavasta paikasta. Noidan nenän jälkeen löytyi vielä ankannokka, sonninnenä, norsunkärsä ja siankärsä. Lopulta keltaisesta saappaasta löytyi punainen pellen nenä ja me päästiin pelaamaan. Tämä oli todella hauska ja helppo ”aarteen metsästys”. Pellen nenän löydyttyä yritimme vuorollamme asettaa nenän oikealle paikalle.

Pellen nenän paikalta löytyikin kirje lapsille.
Viesti pelleltä.
Löytyneet nenät, joista mikään ei kuulunutkaan pellelle.

Seuraavassa pisteessä oli askartelua. Olin tilannut hauskoja paperihattuja, joita oli tarkoitus askarrella yhdessä lasten kanssa. Nämä osoittautuivat aika vaikeiksi lapsille, joten aikuinen joutui tekemään hatun valmiiksi. Lapset jaksoivat kyllä hienosti odottaa oman hatun valmistusta. Jokainen vieras sai viedä hatun kotiin juhlien jälkeen.

Pellen nenän lähemmäs saanut lapsi sai valita itsellensä ensimmäisenä hatun.

Kolmannessa pisteessä sai askarrella namikaulakorun itsellensä. Pinterestistä olin poiminut idean tähän. Metsästin kaupoista karkkeja, joissa oli reikä keskellä( niitä ei paljoa löytynyt), mutta purkasin valmiita namikoruja löytämieni karkkien lisäksi. Jokainen sai laittaa oman namikorunsa pieneen sirkus aiheiseen pahvirasiaan ja viedä sen sitten kotiin.

Namikorupiste. Jokainen teki oman namikorun, jonka sai viedä kotiin takana olevassa laatikossa.

Viimeisessä pisteessä sai valita itsellensä tatuoinnin. Meiltä löytyi iso kasa vanhoja tatuointeja mistä oli mukava päästä vihdoin eroon. Valitsin tatuointeja, jotka leikkasin valmiiksi ja kiinnitin ne sinitarralla lasten liitutauluun.

Tatuointipiste.

Tehtäväpisteiden läpikäymisen jälkeen oli aika herkuttelun. Päivänsankari innostui tarjoilemaan herkkuja kioskista. Meillä oli popparia, sipsiä, karkkeja, pikku karkkihamppareita ja karnevaalipipareita. Lisäksi saimme lainaksi tuttavalta hattarakoneen, joka oli ihan hittimenestys ja toi kunnon karnevaali tunnelman.

Kioski täynnä herkkuja.
Kertakäyttömukeissa oli popparia ja sipsiä.
Jokaiselle oli oma karkkikuppi.
Mieheni oli hattaravastaava.

Synttärit olivat todella onnistuneet. Ohjelmanumeroita oli tarpeeksi ja ne pitivät juhlat aika rauhallisena. Aika meni todella nopeasti. Hetki jäi lapsille aikaa myös vapaaseen leikkiin. Jälleen kerran ei tarvinut stressata leipomisesta. Meillä on nyt järjestetty yhteensä neljät kaverisynttärit eikä kukaan ole kysellyt kakkujen tai leivosten perään. Näissä synttäreissä olisi toiminut myös kasvomaalaus, joku taikaesitys ja erilaiset muut pelit, joihin törmää karnevaaleissa esim tölkkien kaato.

Juhlien jälkeen meillä jatkettiin oman perheen kesken vielä hattaroiden tekoa ja pellen nenän asettelua. Itseasiassa pellen kasvoista oli irroitettavissa myös silmät ja suu, joten saatiin jälkikäteen vielä monet naurut pellen hassuista kasvoista.

Laitan loppuun vielä linkit, joista pääsee kurkistamaan merirosvojen aarrejahdin sekä supersankarien maailman pelastuksen, jos tarkoituksena on järjestää hieman vaativampaa ”aarteen metsästystä”.

http://www.ihanuuksiaideasta.fi/kaverisynttarit-merirosvojen-aarrejahti

/http://www.ihanuuksiaideasta.fi/supersankari-synttarit-ja-maapallon-pelastus/

1 thought on “Sirkussynttärit ja pellen nenän metsästys

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tykkäsitkö blogista? Jaa se myös ystävillesi :)