kaverisynttärit Touhua lapsille

Nerf battle – kaverisynttärit

Valmistaudu! Sinut on valittu Epun 8v. synttäri-battleen. Pakkaa mukaan paras nerf aseesi ja saavu paikalle! On siis jälleen se aika vuodesta kun meillä vietetään kaverisynttäreitä.

Idea juhliin syntyi ihan vaan siitä, että meillä on nykyään menossa nerf vaihe. Kavereiden kanssa ei paljoa enää legoilla leikitä vaan kaivetaan mielummin nerfiet esiin (voi kuinka kaipaan pikku lego aikaa). Kaikki, jotka tietävät kyseiset pyssyt ymmärtävät varmasti miten ”ihanaa” on kun niillä paukutellaan sisällä. Kokoajan tulee kiellettyä jostain asiasta kun nerfie on esillä. ”Älä ammu sisällä”, ”älä juokse”, ”älä tähtää silmään”, ”äläkä jalkaan” äläkä oikeastaan tähtä mihinkään”. Ajatus siitä, että kerrankin saisi sotia oikein olan takaa ja luvan kanssa, kuulosti aika kivalta juhla idealta.

Meidän pyssyt, joista sai lainata jos ei ollut omaa mukana. TÄRKEÄÄ!!!SUOJALASIT KAIKILLE!!

Mietin, mikä olisi hyvä juoni, millä nerf battlea lähtisi viemään eteenpäin (se oli aika vaikeaa, koska itselläni ei ollut kokemusta sota leikeistä). Onneksi mieheni halusi kerrankin osallistua suunnitteluun ja uskalsi avata suunsa ehdottaen perinteistä lipunryöstöä ( en ollut ikinä kuullutkaan?!?). Mieheni oli onneksi useinkin sotinut lapsena ja säännöt olivat selvät. Pojat jaetaan joukkueisiin ja tarkoitus on varastaa vastapuolen lippu ja kuljettaa se omalle lippupisteelle. Osumasta joutuu palaamaan aina omalle lippupisteelle. Kuljettaessa vastapuolen lippua ja saadessa osuman täytyy lippu jättää maahan ja palata omalle pisteelle.

Idean jälkeen oli aika pohtia paikkaa missä mahtuisi 14 poikaa sotimaan. Tarkoitus oli ensin pitää juhlat omalla pihalla, mutta koska suomen säätä on niin vaikea ennustaa tai luottaa niihin ennustuksiin (enkä jaksanut tehdä mitään varasuunnitelmia ) päädyttiin vuokraamaan edullinen navetan vinttitila. Paikalle raahattiin vanhoja autonrenkaita, vähän pressua sekä muuten käytettiin tiloista löytyvää tavaraa, josta rakenneltiin suojia. Jos juhlat olisi pidetty omalla pihalla olisin järjestänyt suojat isoista pahvilaatikoista ja pressusta.

Paikan päältä löytyi iso kumivene ja putkilo, jotka sopivat hyvin teemaan. Lisäksi laitettiin pöytien päälle verhoja, joita pystyi käyttämään tunneleina.
Autonrenkaita, pressuja, sohva..siitä on nerf battle areena tehty.

Askartelu puuhat tulivat seuraavaksi kuvioihin ennen juhlia. Kutsukortteihin haeskelin ideoita pinterestistä ja päädyin tekemään kartongista nerf panoksia muistuttavia putkiloita, joiden sisältä löytyi kutsu. Kutsun oli kirjoittanut käsin ja tulostanut niitä sitten tarvittavan määrän. Kutsussa oli toivottu oman nerfien tuomista juhliin, mutta meiltä kotoa löytyi muutamia, joita sai lainata jos ei omistanut omaa. Tarvittiin myös joukkueille liput, jotka tein vanhoista trikoopaidoista. Päätin, että joukkueet ovat X ja O ja painoin lippuihin tiimi merkit. Pelaajille tein trikoosta rannekkeet, että muistaa ketkä kuuluvat omaan joukkueeseen. Nämä olivat sellaisia, jotka pojat saivat viedä kotiin muistoiksi.

Kutsukortit
Joukkueille rannekkeet ja liput.

Mitenkäs juhlat sitten sujuivat? Ensinäkin kannattaa omistaa jonkin sortin pilli, jolla voi puhaltaa pelin poikki tai saada poikien huomion (meillä oli kova ääninen torvi). Toiseksi älä jätä torvea/pilliä pöydälle josta pojat voivat sen napata ja toitottaa sitä niin että kuulo lähtee! Muuten voisin väittää, että kaikilla oli hauskaa. Pelin tiimellyksessä ei jaksettu kauheasti noudattaa ohjeita, joista syntyi välillä ”epäreilua” huutoja. Kaikista hauskinta taisi kuitenkin olla se kun pojat pelasit kaikki yhdessä minua ja miestäni vastaan.

Nerf battle-kaverisynttärit
Tähtäimessä.
Vihollinen näkyvissä.
Suojassa.
Suojasta ei tainut sittenkään olla paljoa hyötyä.

Herkkuina toimi perinteiset sipsit, popparit, piparit ja karkit. Juomaksi oli limua ja iso määrä vettä, sitä kuluikin aika paljon pelin ohessa. Ihan lopussa peli meni vähän hurjaksi, joten laitettiin pyssyt sivuun. Pojat innostuivat pelaamaan lattia on laavaa. Oltiin myös hippaa ja pojat innostuivat vielä auttamaan siivous hommissakin. Illalla oltiin kyllä kaikki ihan poikki siitä juoksemisesta.

Muistutus vielä edellisistä kaverisynttäreistä, joita meillä on vietetty. Nerf battlen kuulostaessa liian rajulta teille niin kokeilkaa miltä tuntuu olla supersankari ja pelastaa maailma tohtori limalta vai etsittekö mielummin pellen kadonnutta nenää vai pääkalloluolan avainta ja aarretta merirosvon tyylillä? Laitan linkit näihin muihin kaverisynttäreihin jos haluat ideoita ja päästä helpolla. Jokaisessa jutussa on kerrottu aarteenmetsästyksen tarkkajuoni, joten säästyt itse suunnittelu vaivalta.

http://www.ihanuuksiaideasta.fi/supersankari-synttarit-ja-maapallon-pelastus/ http://www.ihanuuksiaideasta.fi/sirkussynttarit-ja-pellen-nenan-metsastys/   http://www.ihanuuksiaideasta.fi/kaverisynttarit-merirosvojen-aarrejahti/

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tykkäsitkö blogista? Jaa se myös ystävillesi :)