ompelu ja kuvitus

Lapsen suunnittelema heijastin

Hyödyllinen ja itsetehty lahja yllättää saajansa. Lapsen suunnittelema heijastin on ihana lahja sukulaiselle ja sellainen, minkä haluaa pitää itsekin mukana. Pimeässä Suomessa se on ehdottomasti myös tarpeellinen.

Hetkeksi aikaa jäi heijastinhattujen teko kun piti yllättäen keksiä tädilleni syntymäpäivälahja. Täti on itse käsityöihminen, joten tiesin, että hän jos kuka osaa arvostaa itsetehtyä. Tässä on nyt jonkin aikaa tehty juttuja lasten piirustuksista ja koska heijastimet tosiaan ovat ajankohtaisia nyt, yhdistin nämä kaksi asia. Heijastimia tuli tehtyä kaksi, koska kumpainenkin Eppu sekä Fanny halusivat, että heidän piirustuksia käytetään. Epun omista valikoitui tuo kuuluisa hai ja Fanny halusi piirtää haamun.

Piirsin sabluunaa apuna käyttäen heijastinkankaalle kuvat haista sekä haamusta ja leikkasin ne irti. Vanhoista housuista leikkasin kaksinkertaisen kankaan, johon ompelin heijastinkuvan kiinni. Ennenkuin ompelin heijastimen täysin kiinni työnsin sisälle hieman vanua. Leikkasin ylimääräisen taustakankaan pois. Vanhoista heijastimista otin koukut näihin uusiin heijastimiin.

Epun hai.
Fannyn haamu.
Lapsen suunnittelema heijastin.
Salaman kanssa otettu kuva, kyllä ne heijastaa.

Vitsi miten kivat heijastimet. Eipähän tarvitse vähään aikaa miettiä, mitä meillä annetaan sukulaisille lahjaksi. Helppoa, edullista, itsetehtyä ja tarpeellista, koska Suomessa on melkein kokoajan pimeää. Parasta kuitenkin on lapsien innostus kun saavat antaa jotain itse suunnittelemaa. Itse en ole mikään heijastinfani,  mutta haluaisin ehdottomasti itsellenikin samanlaiset.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tykkäsitkö blogista? Jaa se myös ystävillesi :)