ompelu ja kuvitus

Kivat housut taaperolle

Vanhoista vaatteista on moneksi jos kangas vaan on pysynyt hyvänä. Kaapin pohjalle jääneestä hupparista saa esimerkiksi ommeltua kivat housut taaperolle. Jos huppari on tylsän värinen, voi siihen tekstiiliväreillä painaa vaikka kameleontteja ja jos vieläkään ei housut miellytä silmää voi tarttua tekstiilitussiin ja kuvittaa loput housuista millä kuviolla tahansa. 

Sain äidiltäni vanhan kaapinpohjalle lojumaan jääneen hupparin, jonka kangas sopisi vaikka mihin ompeluun. Hetken mietittyäni päätin tehdä siitä kuopuksellemme Peetulle housut. Ajattelin näin säästäväni hieman rahaa jos tekisin edes yhdet housut itse, kun Peetulle saa jatkuvasti olla ostamassa isompaa vaatetta. Valitsin Peetun vaatekaapista housut, jotka sillä hetkellä olivat juuri sopivat ja ulkonäöllisesti miellyttivät silmää. Piirsin niiden mukaan uusien housujen etu- ja takakappaleeseen kaavat. Lisäsin ympärille hieman kasvuvaraa. Pituuteen tulisi lisää mittaa paidan resorinverran, josta ajattelin tehdä puntteihin resorit. Valmiiden kaavojen mukaan leikkasin paidasta etu- ja takakapaleen housuihin.

Hupparin muutos housuiksi

Ennen ompelua mietin, että housuista tulisi aika tylsän näköiset yksivärisinä ja päätin kuvittaa housujen etukappaleen. Kameleontti hypähti heti mieleeni ilman sen kummempaa pohtimista. Piirsin kuvan kalvolle ja leikkasin siitä sapluunan. Painoin kameleontit yksikerrallaan, ensin vasemmalle katsovat ja sitten oikealle katsovat niin, että kameleonttien kasvot jäivät vastakkain. Kuvien painaminen oli hidasta kun välillä piti odotella kuivumista. Kun kameleontit olivat valmiit näyttivät housut edelleen hieman tylsiltä. Aloin tekstiilitussilla piirtelemään kuvioita kameleonttien taakse. Tein kaiken vapaalla kädellä ilman sen kummempia mittailuita, joten jossain kohtaa kuvio on isompaa kuin toisessa tai menee muuten vain eritavalla. Mielestäni housuissa sai näkyä käden jälki ja en halunnut kaiken olevan symmetristä. 

Ensin sabluunanleikkaus, sitten yksikerrallansa kameleonttien painaminen, lopuksi tekstiilitussilla silmät.
Tekstiilitussilla kuvioiden piirtäminen kameleonttien taakse vapaalla kädellä

Kuvien kuivuttua olin lopputulokseen enenmän kuin tyytyväinen. Ompelin housut kasaan ilman sen kummempia ohjeita, joten en osaa kertoa teinkö kaiken oikein, mutta ainakin housut ovat kestäneet hyvin käyttöä. En omista saumuria (vielä), joten ompelen kaiken ompelukoneella. Ompelukoneellakin saa kivan näköistä ja kestävää jälkeä, vaikka saumuri olisi kyllä aika kätevä näissä puuhissa. Aloitin ompelun resorista puntteihin ja sitten ompelin housujen sivusaumat ja sisäsauman. Lopuksi ompelin vanhasta hameestani kuminauhan vyötärölle resorin sisälle, että housut pysyivät käyttäjän päällä. Jouduin kaventamaan housuja, koska olin jättänyt aivan liikaa kasvuvaraa joka puolelle. Liian isosta saa aina onneksi tehtyä pienenpää. Kuvitus vei tässä jonkin verran aikaa, mutta itse housujen ompelu on kyllä sukkelaa puuhaa. Lopputuloksesta olin ihan yllättynyt, kuosista tuli mielestäni mahtava.

kivat housut taaperolle

En tällähetkellä omista muuta kameraa kuin kännykässä, joten kuvien laatu ei ole kummoista. En osaa muutenkaan kuvata oikein mitään ja se hieman harmittaa. Toivon kuitenkin, että kuvista saa jonkinlaisen käsityksen noista kameleonttihousuista. Viimeksi valittelin myös sitä miten neljä vuotiaasta mallista on vaikeaa ottaa kuvia, mutta nyt vasta haastetta olikin.  Yritäpäs ottaa kuvaa alle yksivuotiaasta, joka ei pysy paikallansa yhtään eikä osaa vielä seisoa ilman tukea. Jos kuva olisi ollut housujen peppu puolella olisi kuvaaminen ollut huomattavasti helpompaa, nyt kuvien edessä on aina pöytä tuoli yms mitä vasten Peetu seisoskeli. Liian hankalaa tällaiselle amatöörille. Laitoin tähän kuitenkin yhden hirveän epäonnistuneen kuvan housuista käyttäjänsä päällä. Ehkäpä jonain päivänä omistan hyvän kameran ja kuvaus silmää.

housujen kokeilua

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tykkäsitkö blogista? Jaa se myös ystävillesi :)