Artesaaniksi ompelu ja kuvitus

Kassin ompeluharjoituksia

Olen tehnyt kotona tälläviikolla kassin ompeluharjoituksia. Olen päättänyt harjoitella kotona mahdollisimman paljon niitä juttuja mitä koulussa tunneilla opetetaan. Erilaisia harjoituksia tulee nimittäin paljon, joten en halua, että mikään aikaisemmin opittu unohtuu. Ensimmäinen koulussa tehty harjoitus oli kassin ompelu, joten olen nyt ommellut kasan kasseja.

Kassit on tehty kierrättäen vanhaa. Retrokassit on tehty vanhoista pöytäliinoista ja hameesta, pikku kassi on yhdistelmä sohvatyynynpäällistä, housuja ja tyynyliinaa. Pikkukassissa pääsin harjoittelemaan myös poimutusta (eli röyhelöä), joka on ollut myös koulussa yksi harjoittelu. Osassa laukussa on vuorikangas, koska olen joutunut tekemään ne useammasta osasta ja olen halunnut varmistaa kassin kestävyyden. Jokaisessa laukussa on sisällä pienitasku.

Nämä retrokassit ovat vähän isompaa kokoa n.38cm leveät ja 40cm syvät. Vihreässä on sisällä vuorikangas ja kummastakin löytyy pieni tasku.
Tässä lisää kassin ompeluharjoituksia. Keskikokoisia kasseja löytyy 3kpl ja niiden leveys on n. 36cm ja syvyys 36cm. Sisällä pienet taskut.
Tämä oli ensimmäinen kassin ompeluharjoitus ja siitä tuli hieman kapeampi kuin muista 27cm leveä ja 36,5 syvä. Lisäksi tämä on ommeltu punaisella langalla kun valkoinen oli loppu.
Tämä laukku on sellainen pikkuinen, johon mahtuu hyvin kännykkä ja avaimet, ehkä jotain muutakin pikkuista.

Seuraavalla viikolla pystyn ehkä jo paljastamaan seuraavan kouluprojektini, kun saan sen vihdoin valmiiksi. Kassin ompelun jälkeen seuraava aihe oli himpun verran haastavampi, mutta kuitenkin suhteellisen helppo vielä. Itselläni homma lähti jälleen lapasesta kun suunnittelu vaiheessa lähdin taas sille tielle, josta ei selviydy ihan helpolla. Voin kuitenkin sanoa, että projekti on ollut mielenkiintoinen ja haastava. Paljastan nyt vielä sen verran, että Fannyn suunnittelema uusi hahmo näyttelee työssäni pääosaa. Kurssi, jossa päästään näitä juttuja harjoittelemaan on nimeltään tuotteen suunnittelu ja toteutus.

Meillä on menossa koulussa myös värjäyspaja. Värjäyspajalla värjätään ja painetaan kankaita. Painamisessa voi käyttää leimasinta (leimasimena voi toimia mikä vain asia esim. hedelmä.) tai sitten kuvia voi painaa seulalla ja sabluunalla. Tästäkin aiheessa on tulossa juttua kun saan projektini valmiiksi. Kankaiden painaminen kuuluu kyllä ehdottomasti top kymppiin ja on kiva kohta päästä jakamaan näitä omia kuvitusideoita teidän kanssanne.

Vielä paluu kuvissa esiintyviin kasseihin. Kassit ovat kaikki vailla kotia tällähetkellä. Facebook sivujen kautta saa parhaiten yhteyden minuun, jos haluat antaa kodin jollekin näistä kasseista. Hinnoittelu löytyy myös sieltä. Kerrohan myös mielepiteesi kasseista vaikkei sinulla olisi kotia tarjolla. Miellyttääkö tuollaiset retrokassit vai oletko modermimman tyylin ystävä?

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tykkäsitkö blogista? Jaa se myös ystävillesi :)