Touhua lapsille

Ilmaista hupia lapsille Sapokanpuistossa-eläinlotto

Kotkansaarella sijaitseva Sapokanpuisto tarjoaa silmänruokaa aikuiselle ja ihasteltavaa myös perheen pienenmille. Ilmaista hupia lapsille Sapokanpuistossa tarjoaa suunnittelemani eläinlotto, jossa on tarkoitus löytää Sapokanpuistossa olevat pronssiset eläinveistokset ja samalla oppia lorun muodossa eläimistä jotain uutta. Isoimmille lapsille tästä voisi tehdä leikkimielisen kilpailun. Lopuksi tietty maistuu jäätelöt koko perheelle.

Sapokanpuisto on meidän perheen ehdoton lempparipuisto kotkassa. Siellä olevat pronssiset eläinpatsaat ovat tehneet lähtemättömän vaikutuksen meidän lapsiin. Oli talvi tai kesä niin jatkuvasti lapset kysyvät, ”koska voidaan mennä taas sinne puistoon missä on niitä kivieläimiä?” ja mehän voidaan usein, koska sinne meneminen on ilmaista, siellä saa ihailla kaunista puistoa, ulkoilla ja lapset viihtyvät. Joka ainoa kerta lapset etsivät eläinpatsaita puistosta, ihailevat niitä, kilpailevat kuka näki minkäkin eläimen ensin, laskevat montako on jo nähty ja montako vielä on näkemättä. Ollaan tehty tätä samaa jo silloin kun Eppu oli pieni ja vieläkään ei näy innostuksen loppua näitä eläinpatsaita kohtaa vaikka mittarissa on kohta seitsemän vuotta.

Puistokukassa

Yhdessä siskoni kanssa juttelimme taannoin tästä meidän lasten innostuksesta Sapokan eläinpatsaita kohtaan ja keksimme, että niitähän voisi etsiä myös jonkinsortin eläinloton merkeissä. Aloinkin sitten heti suunnitella tätä peliä. Aluksi muistelemalla mitä eläimiä puistossa on ja sitten piirtämällä eläimet. Ajattelin, että olisi kiva jos eläimistä olisi vielä jotakin tietoa ja jokin arvoitus, niinpä päädyin vielä runoilemaankin. Eläinloton tarkoitus on etsiä Sapokanpuistossa eläimet, laittaa rasti ruutuun, jonka  jälkeen vastataan eläimen vieressä olevaan arvoitukseen. Vanhemmat lapset voisivat tehdä tästä hyvin kilpailun, jos saavat jo liikkua hieman yksikseen, pienenmät voisivat kilpailla ryhmässä aikuinen seurana tai sitten vaan yhdessä koko perheen voimin etsiä eläimet.

Eläinlotto
Vastaukset löytyvät eläinloton toiselta puolelta

Kävimme lasten kanssa testaamassa tätä peliä. Meillä lapset olivat innoissaan jo tästä ideasta, kun seurasivat minun suunnitteluani. Malttamattomina odotettiin, koska päästään tätä peliä testaamaan. Peli ainakin oli meidän lasten suosiossa, oli kivaa kun päästiin yhdessä etsimään eläimiä hieman eritavalla kuin yleensä.  Eppu sanoi useasti pelin yhteydessä, että ”musta tää on kivaa”. Myöhemmin Eppu vielä mainitsi että ”oli kivaa kun sai miettiä niitä kysymyksiä” ja että ”kylläpäs me keksittiin kiva peli”. Fanny toisteli samaa kuin Eppu, mutta kyllä molemmista paistoi innostus.

Välillä voi ihastella vesiputousta
Kettu oli tullut uutena (tai sitten me emme olleet ikinä huomanneet sitä)
Käki löytyi
poseeraus harakan kanssa
Fanny vielä pohtii vastauksia
Rastit ruutuun
Ilmaista hupia lapsille sapokanpuistossa-eläinlotto

Olen nähnyt välillä kirjoituksia, joissa vanhemmat miettivät, mitä lasten kanssa voisi tehdä. Ajattelin, että tällaisestä pelistä olisi varmasti iloa myös muillekin lapsille. Tässä tekemisessä yhdistyy kaksi mielestäni tärkeää asiaa. Tämä on täysin ilmaista huvia, mikä on itselleni ainakin tärkeää, koska tällähetkellä olen hoitovapaalla ja tulot ovat minimaaliset. Toinen tärkeä asia on se, että tässä tehdään jotain yhdessä perheenä. Olen surkutellut paljon sitä, ettei tänä kesänä pystytä järjestämään mitään hienoa reissua puuhamaahan tai muumimaailmaan, mutta kuitenkin huomannut, että nämä surkuttelut on vain omassa mielessäni, omia ajatuksiani. Pienet lapset eivät odota pääsevänsä huippulomalle, vaan lapsille on tärkeintä se, että tehdään jotain yhdessä. Lapset haluavat, että aikuiset osallistuvat ja ovat läsnä, niistä jää ne parhaimmat lapsuusmuistot. Muistelin omia lapsuusaikoja ja kyllä päälimmäisenä mielessä on ne kerrat, kun ollaan mökillä ja pelataan aikuisten kanssa petangueta tai tikkakilpailua, tai kun ollaan rannalla ja syödään eväitä.

Käykäähän sitten testailemassa tätä eläinlottoa ja minusta olisi hauskaa kuulla mitä teidän lapsenne tästä tykkäsivät! Eläinlotto löytyy tulikukosta (heti ovenvierestä vasemmalta) muistakaa ottaa omat kynät mukaan ja käydä vaikka jädellä pelin loputtua. Yritän viedä eläinlottoa lisää jos se tulikukosta pääsee loppumaan.

2 thoughts on “Ilmaista hupia lapsille Sapokanpuistossa-eläinlotto

  1. Tätä täytyy testata heti kun on seuraava reissu Kotkaan, voin jo melkein vannoa että meillä tästä tykätään !!

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tykkäsitkö blogista? Jaa se myös ystävillesi :)