Uncategorized

Huppari taaperolle uniikilla hupulla

Kirpputorilta löydetystä maximekosta saa todella tehtyä vaikka mitä. Tällä kertaa siitä syntyi huppari taaperolle uniikilla hupulla. Hupusta uniikin tekee vuori, jonka on kuvittanut isoveli. Kuvat eivät ole heti näkyvillä, mutta ilman niitä tämä olisi vain raidallinen huppari.

Olen aika innoissani tästä seuraavasta vaatteesta. Onnistuin tekemään tällä kertaa suosikkivaatteeni, tai ainakin se kuuluu top 3:een. Tässäkin vaatteessa yhdistyy kierrätys ja Epun piirtämät kuvat. Erilaisen tästä vaatteesta tekee se, että Epun piirustukset eivät näyttele vaatteessa pääroolia, mutta tekevät siitä ihan täydellisen.

Kesän alussa ostin kirpputorilta maximekon, joka maksoi 2e ja oli kunnoltaan erinomainen. Mekko joutui hyllylle odottelemaan inspiraatiota ja joutuikin siellä tovin odottelemaan. Osto hetkestä lähtien olin pyöritellyt mielessäni mitä tekisin siitä Fannylle. En osannut kuitenkaan kuvitella Fannylla mitään punaisillaraidoilla olevaa vaatetta, joten luovutin suunnittelun. Eräänä päivänä sitten tajusin, että taloudessa asuu yksi pikku ukko, jonka vaatekaappiin taas punaisillaraidoilla oleva vaate sopisi hyvin.

Raidallisesta maximekosta huppari taaperolle uniikilla hupulla.

Halusin kokeilla ommella elämäni ensimmäisen hupparin. Mietin mikä tekisi hupparista erilaisen. Halusin tähänkin työhön tuoda jotain omaa, mutta jotenki eritavalla kuin edellisissä töissäni. Päätin kuvittaa hupun sisustan Epun piirtämillä eläimillä. Tähän työhön valikoitui kuvaksi hai, mielestäni se sopi täydellisesti.

Kaavat piirsin Peetun paidoista (jälleen kerran). Jouduin hieman muokkailemaan niitä, koska Peetulla oli ainoastaan vetoketjullisia huppareita. Tässä yhdistyy siis kaksi eri paitaa ja omalla oudolla tavallani piirtämä huppu, jonka toivoin osuvan kohdallensa. Leikkasin osat maximekosta sekä vanhasta trikoohameestani (musta hupunvuori), joka oli jäänyt kaapin pohjalle lojumaan. Tarvittavia osia hupparin ompelussa on etu- ja takakappaleet, hihat sekä hupun sisä- ja ulkopuoli.

Paidan etu- ja takakappaleet leikataan taitekohdasta ettei jää saumoja.
Etu- sekä takakappaleet leikattuna.
Hupun leikkasin kaksinkerroin olevasta kankaasta, että sain hupun kummatkin puolet samalla.
Mustasta trikoohameesta leikkasin hupunsisäpuolen.
Näistä osista syntyy huppari.

Hupparin kasaamisen aloitin ompelemalla hupun sivupuolet yhteen. Hupun palat ommellaan oikeat puolet vastakkain. Tämän jälkeen kuvitin hupun vuorikankaan. Leikkasin Epun piirtämästä haista sabluunan, asetin sen kankaalle ja tuputin valkoisella kangasvärillä. Kuvan kuivuttua piirsin kangastussilla haille silmät. Kuvien painaminen olisi ollut helpompaa ennen hupun ompelua, mutta onnistui onneksi näinkin.

Ensin aloitin ompelemalla hupun sivusaumat yhteen (tuosta kohtaa missä näkyy nuppineulat)
Näin hait ilmestyvät yksi toisensa jälkeen

Kuvien kuivuttua on aika ommella huppu valmiiksi. Asetetaan hupun ulkopuoli sekä vuori oikeat puolet vastakkain ja ommellaan etureunasta yhteen. Huppu käännetään ympäri ja se on valmis, vielä kun saisi ommeltua hupulle sopivan paidan.

Tässä olisi nyt valmis huppu.
Kurkistus hupun sisäpuolelle. Tykkään!

Hupun ompelun jälkeen alkaa itse paidan ompelu. Aluksi kiinnitin etukappaleeseen hihat oikeat puolet vastakkain ja sitten takakappaleeseen. Tämän jälkeen asettelin hupun paikalleen ja ompelin sen kiinni. Hupun kiinnittäminen vaati hieman ajatustyötä, että sain sen menemään edestä päällekkäin. Lopuksi vielä hihojen ja paidan sivusaumat ompelin yhteen. Paidan olisi voinut viimeistellä ompelemalla helman ja hihansuut kääntämällä siistiksi, mutta minä tilasin tätä työtä varten punaista resoria. Resorin ompelu viimeisteli työn ulkoasun sekä toi hihoihin kääntömahdollisuuden ja näin ollen paidalle pidemmän käyttöiän.

Tässä näkyy miten aloitin ompelun hupun jälkeen. Hihojen kiinnitys etu- ja takakappaleeseen.
tältä näytti paita kun hihat oli ommeltu kiinni. Tämän jälkeen ompelin hupun ja sitten sivusaumat yhteen. Lopuksi resorit.

Tästä hupparista tosiaankin tuli yksi lempitöistäni tähän asti. Tässä yhdistyy oikeastaan kaikki mistä tykkään ja tuo hupunvuori, kruunaa kyllä koko komeuden. Kuvat eivät paidassa tosiaan ole pääroolissa, mutta ilman niitä ei paita olisi näin hieno. Positiivista oli myöskin se, että Peetun jättikokoinenpää mahtui menemään kaulaaukosta, koska se asia jännitti minua ehkä eniten.

Hupun sisävuori
Valmis huppari
Maximekosta huppari taaperolle uniikilla hupulla

Seuraavaksi sitten taidonnäyte valokuvauksesta, jossa vaate on mallin päällä. Tyypillä on jatkuvasti niin kova vauhti, että kuvaus on melkein mahdotonta, mutta toivottavasti kuvista nyt saa jotain selvää.

Kuvassa hihat ovat käännettynä, eli resori on oikeasti tuplasti pidempi.
Tyypillä on niin kova kiire, että kuvaus on melkein mahdotonta.
Tuossa näkyy hieman Epun hait hupun vuorikankaassa.
Korissa pysyn paikallaan, mutta paita ei pääse oikeuksiinsa.
Huppu on ehkä hieman pienehkö, mutta toisaalta ei ainakaan valu silmille.
tältä näyttää mallimme takaapäin.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tykkäsitkö blogista? Jaa se myös ystävillesi :)