ompelu ja kuvitus

Heijastinliivit

Heijastinliivien tarve ei vielä häviä, vaikka päivät kevättä myöten pitenevätkin. Oikeastaan heijastienliivien tarve ei häviä milloinkaan. Kesän koittaessa ja viilettäessä ohi, nämä heijastinliivit pysyvät kaapissa odottamassa pimenevää syksyä ja uskokaa tai älkää koittaa se taas kohta.

Suosin itse lapsilla heijastinliivejä, koska niitä on helppo käyttää ja niiden kanssa ei välttämättä tarvitse lisäheijastimia. Heijastinliivien ainut huonopuoli on se, että ne peittävät niin paljon ulkovaatetta. Tämä on mielestäni huono asia sen takia, koska nykyään ulkovaatteiden kuosit ovat todella kauniita. On harmi pukea kauniiden vaatteiden päälle se neon keltainen hirvitys, vaikka toki turvallisuus ennen kaikkea. Tästä syntyi ajatus: voisihan heijastinliivikin olla kaunis.

Edellä mainitun ajatuksen myötä halusin vielä ennen kevään tuloa tehdä heijastinliivejä ja samalla käyttää loput jäljellä olevasta heijastinkankaasta. Tällä kertaa tein heijastinliivit ulkoilukankaasta, joka on hengittävää materiaalia sekä vettä ja likaa hylkivää. Reunat ja pääntie on ommeltu puuvilla vinonauhasta. Sivuilla on kuminauhat helpottamassa pukeutumista. Heijastimet olen itse piirtänyt, leikannut ja ommellut ompelukoneella kiinni. Liivi kestää 40 asteen pesun ja yhden liiveistä olenkin pessyt testaus mielessä.

Tälläisia heijastinliivejä tuli nyt tehtyä.
Kuvat heijastavat hienosti. Jokaisen liivin takana on myös samanlainen heijastin kun edessä.
Ruusuliivi on ainut, jonka takana lentelee lintu.
Tässä kuvassa on liivi meidän 5v. päällä. Kuvaus hetkellä liivi näyttää irtonaiselta, koska sivuilta puutuu vielä kuminauhat. Tämä liivi on olkasaumasta alas 43cm, joten olisikohan hyvä n. 3-6 vuotiaalla.

Näitä liivejä valmistuikin nyt sitten vähän ylimääräisiä meidän perheen tarpeisiin. Kaikki liivit ovat olkasaumasta helmaan 43cm eli varmaan 3-6 vuotiaalle hyviä (Meidän 5v on todella pitkä). Ruusukuvioisia liivejä on saatavilla kaksi kpl. Kettua, kameleonttia ja joutsenta on 1kpl jokaista. Lisäksi on valmistumassa yksi pienenpi joutsen n 1-2 vuotialle ja mahdollisuus tehdä vielä yhdelle 1-2 vuotiaalle pojalle jotakin jos kiinnostusta löytyy. Viestiä kannattaa laitella facebook sivujen kautta. Muistakaa, että näille on aina tarvetta, koska kesä on lyhyt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tykkäsitkö blogista? Jaa se myös ystävillesi :)