ompelu ja kuvitus

Heijastinhattu taaperolle

Kivasti kuvioituun hattuun sulautuu helposti heijastin jos toinenkin. Hattu voi olla samaan aikaan ihana, symppis, uniikki ja erityisen hyödyllinen pimeällä. Heijastinhattu taaperolle kuvitetaan isoveljen suunnittelemmalla hai kuvalla.

Heijastinhattujen teko jatkuu ja vuorossa on hattu meidän pikku ukolle Peetulle. Kuosiksi valikoitui Epun suunnittelema hai, joka on nähty mm. heijastimena, hupun vuorikuvina ja vauvan lakanoissa. Hai on yksi lempi kuvistani ja sopii erinomaisesti taaperoiden vaatteisiin. Voisin hyvin kuvitella tämän kankaan paidoissa, hatuissa, repuissa, lakanoissa ja vaikka missä muussa. Tällä kertaa kuitenkin hai ui hatussa.

Piirsin kaavan hattuun Peetun käytössä olevan hatun mukaan, joka mielestäni malliltaan oli sopiva ja kiva. Kaavan asetin kankaalle niin, että hatun alareuna on kankaan taite kohdassa (kangas siis kaksin kerroin). Näitä leikataan kaksi.

Kaavan alareuna laitetaan taitekohtaan, kangas on kaksinkerroin.

Ennen hatun ompelua kuvitin kankaan ja ompelin heijastimet hattuun. Leikkasin heijastinkankaasta kaksi haita (ajattelin, että hatun takapuolellakin on hyvä olla heijastin). Mietin paikan heijastimelle, koska siihen kohtaa ei paineta kuvia. Yksitellen sabluunaa apuna käyttäen tuputin hait kankaalle. Soikion muotoisessa kangaspalassa yläosasta tulee hatun päälipuoli ja alaosa käännetään lopuksi hatun vuoreksi. Hatun vuoripuolen hait näyttävät nyt uivat selällänsä, mutta kun vuori on käännetty hatun sisälle uiskentelevat nekin oikein päin.

Heijastimen paikka valittu ja hait tuputeltu kankaalle. Hatun alaosasta käännetään lopuksi vuori hatulle.
Heijastinhai ommeltu kiinni ja piirretty tekstiilitussilla silmät haille.

Hatun ompelun aloitin laittamalla kangassoikiot oikeat puolet vastakkain. Soikiot ompelin sivuilta kiinni, mutta ei kuitenkaan halkioita. Tämän jälkeen ompelin sen halkion, joka on hatun päälipuolessa oleva. Taitoin harsitut reunat vastakkain niin, että sain ommeltua halkion kiinni. Avoimesta halkiosta käänsin työn oikein päin. Ompelin toisen halkion, tämä jää hatun sisälle piiloon. Käänsin vuoren hatun sisälle ja ompelin reunan, että vuori pysyy paremmin paikoillaan. Valmista!

Aseta kankaat oikeat puolet vastakkain ja ompele sivuilta kiinni, ei halkioita.
Ommellaan se halkio, joka on hatun päälipuolessa
Avoimesta halkiosta käännetään hattu oikein päin.
Ommellaan toinen halkio kiinni, tämä jää hatun sisälle piiloon.
Työnnetään vuori hatun sisälle.
Tältä hattu näyttää kun vuori on käännetty hatun sisälle.
Ommellaan alareuna, jos haluaa että vuori pysyy paremmin hatun sisällä.

Tällä kertaa hatun ompelu sujui ongelmitta. Heijastinhattu on kyllä kätevä, koska heijastin kulkee aina mukana. Hai toimii super kivasti hatun kuosina ja äiti on tyytyväinen. Vielä muutama kuva hatusta käyttäjänsä päällä. 

Heijastinhattu taaperolle.
Haihattu takaapäin.
Sinne lähti hattu.
Syksy ja lehdet.
Tutkimusmatkailija
Haihattu.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tykkäsitkö blogista? Jaa se myös ystävillesi :)