ompelu ja kuvitus

Heijastinhattu ekaluokkalaiselle

Pienet koululaiset joutuvat aamuisin pimeällä liikenteeseen, joten heijastimia ei voi olla ikinä liikaa. Hatussa valmiina oleva heijastin kulkee aina mukana. Heijastinhattu ekaluokkalaiselle voi olla somistettuna vaikka lemppari supersankarin tunnuksella.

Vihdoin sain Epullekin  heijastinhatun tehtyä. Tämä projekti pikkuisen venyi, koska saatuani yhden hatun Epulle valmiiksi sainkin ajatuksen samanlaisesta hatusta, jossa olisi vuorikangaskin kuvitettu.  Sitäpaitsi ensimmäinen hattu istui paremmin Peetun kuin Epun päähän, joten suurensin samalla hieman hattukaavaa ja ryhdyin uudelleen hommiin. Nyt on sitten veljeksillä samanlaiset hatut ja sehän onkin oikeastaan aika söpöä.

Aihe hatulle syntyi Epun lemppari supersankarin mukaan, joka on flash. Heijastimesta tein salaman muotoisen ja keltaiseen vuorikankaaseen piirsin kangastussilla salaman kuvia. Pidin Epun hatun aika yksinkertaisena, että se pääsisi varmasti käyttöön. Hatusta syntyi aika tyylikäs kokonaisuus. Eppu kovasti oli mielissään myös siitä, että pikku veikalla on samanlainen pipo kuin hänellä.

Ajattelin tälläkertaa kertoa kuvilla miten heijastinhattu syntyi:

Leikkasin kaksi keltaista ja kaksi mustaa hatun palaa trikoosta. Keltainen ja musta hatun puolisko ommellaan yhteen.
Kangastussilla piirsin salamat hatun keltaiselle puolelle, koska siitä tulee hatun vuori. Piirsin nämä vapaalla kädellä ja silitin lopuksi.
Keltaisesta trikoosta leikkasin salaman ja kiinnitin sen hattuun liimaharsolla sekä ompelemalla reunoilta. Heijastimesta leikkasin hieman pienenmän salaman ja ompelin sen keltaisen salaman keskelle.
Laitoin hatun osat oikeat puolet vastakkain ja ompelin reunoilta yhteen.
Ompelin mustan halkio kiinni.
Käänsin hatun oikein päin avoimesta halkiosta ja sen jälkeen ompelin toisen halkio kiinni. Tämä jää piiloon hatun sisälle.
Lopuksi työnsin vuoren hatun sisälle. Reunan voi hatusta vielä ommella, jos haluaa, että vuori pysyy paremmin paikoillaan, minä en tälläkertaa ommellut.
Valmis heijastin hattu, käytännöllinen ja tyylikäs.
Eppu halusi hatun heti päähänsä kun lähti kaverisynttäreille.
Heijastinhattu ekaluokkalaiselle

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tykkäsitkö blogista? Jaa se myös ystävillesi :)