Artesaaniksi ompelu ja kuvitus

Fanipupuessu – toinen koulutyöni

Koulussa päästiin seuraavaksi suunnittelemaan ja ompelemaan essua. Kysyinkin heti saisinko tehdä essun lapselle, koska erityisesti lastenvaatteet kiinnostavat minua. Sain luvan ja aloitin suunnittelemaan essua Fannylle. Suunnittelmani muuttuivat pikkuhiljaa röyhelöisestä pitsiunelmasta essuksi, jossa on siivet ja siitä sitten ihan kuin vahingossa Fanipupuessuksi. Näin fanipupuessu- toinen koulutyöni alkoi pikkuhiljaa hahmottumaan. 

Suunnitelman ollessa valmis piti käyttää hetki miettien, miten Fannyn fanipupupiirustus oikeastaan muuttuisi essuksi. Ensimmäiseksi tulostin Fanipupun kuvan niin isoksi kuin pystyi. Fanipupunpää oli A3 kokoa ja samoin vartalo. Fanipupunpää toimi suoraan kaavana essun yläosalle (ainostaan toista korvaa jouduin suoristamaan hieman). Essun alaosan muokkasin sitten ennenmänkin essun näköisesti, mutta silti niin, että siinä säilyi Fanipupulle tärkeitä ominaisuuksia. Näitä olivat jalat, häntä sekä korut. 

Fanipupun”korut” ompelin koristenauhoista. Fannyn piirustuksessa yksi koruista on pallokoru ja se on ommeltu essuun pompulanauhasta. Fanipupunjalat ovat kaikki taskuja. Pörröinen häntäkin essusta löytyy niin kuin kuvassakin pupulla on. Häntä on kiinni napilla, joten sen saa pesun ajaksi pois. Viime hetken idea oli laittaa fanipupunpää napeilla kiinni alaosaan, jolloin essun ilmettä saa muutettua. Essua voi käyttää siis pelkästään vyötärömallisena tai söpönä pupuna. 

 

 

Fanipupu on saanut kuvassa väriä pintaan. Fanipupuessu-toinen koulutyöni sai tästä kuvasta kipinän.
Tässä olisi Fanipupuessun kaikki osat leikattuna.
Alaosa vinonauhaa vaille valmis. Fanipupun jalat ovat kaikki taskuja.
Essun yläosa valmiina. Fanipupulle kasvot painoin kotona tekstiilinpainovärillä ja seulalla.
Fanipupuessu valmiina.
Essu mallinuken päällä antaa hieman osviittaa siitä miltä näyttää päällä.
Fanipupuessu – toinen koulutyöni
Essua voi käyttää myös vyötärömallisena.

Fanipupuessun suunnittelu ja toteuttaminen oli kyllä todella kivaa. Yllätyin, että lopputulos oli noinkin onnistunut ja suloinen. Tulisiko teidän perheessä käytettyä tälläistä pupuessua?

Laitan tähän loppuun vielä linkinFanipuput mistä pääsee tutustumaan paremmin fanipupun maailmaan, jos viime kertainen juttuni on jäänyt lukematta (tein siinä kuvitteellisia kuosikokeiluja Fannyn piirustuksesta).

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tykkäsitkö blogista? Jaa se myös ystävillesi :)