ompelu ja kuvitus

Esikoisen piirtämillä eläimillä kuvitettu tunika

Muistolaatikko pursuaa jo nyt lasten piirustuksia, kaikki yhtä ihania ja hellyyttäviä. Muutamat ihanat eläinyksilöt pääsivätkin paraatipaikalle pikku neidin tunikaan. Esikoisen piirtämillä eläimillä kuvitettu tunika, on meidän pikku neidin ylpeyden kohde. Lapsen itse suunnittelemalla kuvalla varustettu vaate ei taatusti jää kaapinpohjalle käyttämättömäksi.

Esikoisen piirtämillä eläimillä kuvitettu tunika syntyi pikku hiljalleen. Aluksi syntyi pesukarhu eläinpelissä, jota pelasin Epun kanssa. Pelissä on tarkoitus piirtää vuorotellen eläimiä, jota toinen yrittää arvata. Pelissä syntyneet kaikki eläimet siirtyivät pöytälaatikkoon säästöön, suloisuutensa takia. Tällöin en vielä tiennyt, että aikoisin niitä missään käyttää, korkeintaan esitellä niitä sitten aikuiselle Epulle. 

Eläinpelin eläimet ( toi etana on niin ihana )
orava  ja pupu

Sitten innostuin lastenvaatteiden suunnittelusta ja aloin suunnitella Fannylle tunikaa, jonka halusin ommella. Tunika olisi mustavalkoinen ja siinä olisi raidalliset taskut, taskut siinä pitäisi ehdottomasti olla. Halusin myös painaa siihen kuvia, mustalla ja vaalenpunaisella. Muistin laatikossa piilossa olevan pesukarhun, se sopisi täydellisesti. Löysin laatikosta myös pienen pupun ja oravan sekä puun, siitä tulisi metsä. Tunikaa tehdessäni olin malttamaton, niinkuin aina. Suunnittelemassani tunikassa pesukarhu oli musta, ja puu oli haalean vaaleanpunainen. Mustaa tekstiiliväriä en omistanut tarpeeksi enkä jaksanut odotella että tilaisin niitä, joten päädyin tekemään pesukarhusta vaalenpunaisen ja puusta luonnollisesti vihreän.

Kaavat tunikaan raapustin Fannyn vaatekaapista löytyvän paidan perusteella. Lisäsin helmaan vain leveyttä ja pituutta. Tunikan kasaaminen kävi lopulta aika luonnostaan. Pääntien ja hihansuiden ompelussa tuli harmaita hiuksia. Ohjeita näiden ompeluun hain internetistä. Nykyään löytyykin paljon tietoa miten mitäkin ommellaan. Löytyy videoita, kuvia ja yksinkertaisesti selitettyjä ohjeita jos minkäkinlaiseen ompeluun.

Esikoisen piirtämillä eläimillä kuvitettu tunika

Itse en ole mikään neuvomaan ompelussa, koska koulutusta minulla ei ole ja olen itsekin vielä aikamoinen raakile. Voin vain kannustaa kaikkia yrittämään ja harjoittelemaan, koska ohjeita löytyy aloittelijasta konkariin. Tätä kirjoittaessa olen ehtinyt ompelemaan nyt jonkin verran ja joka kerta olen oppinut jotain uutta. Oppinut miten jonkin asian saa tehtyä oikein tai helpommin. Paras tyyli itselleni oppia on ehdottamasti tekemällä. Ehkä joskus myöhemmin pystyn antamaan ohjeita tyyleihin, jotka olen itse kokenut helpoiksi. Nyt voin ainoastaan neuvoa suunnittelemaan hyvin ja että sanonta ”maltti on valttia” pitää oikeasti paikkansa. Itselläni ei malttia löydy yhtään ja olenkin päässyt tutustumaan ratkojaan enenmän kuin itse ompelukoneeseen.

Sain kuitenkin tunikan onnistumaan ja se on pysynyt kasassa useista pesukerroista huolimatta. Kuvakin on pysynyt tunikassa hyvin kiinni. Haluan jossain vaiheessa tehdä tunikan uudelleen juuri sellaiseksi kuin olin sen alussa suunnitellut, mustavalkoiseksi ja niin että pesukarhu on astetta pienenpi. Fanny on kuitenkin ollut tunikaan kovin tyytyväinen ja ylpeänä sitä kaikille esittelee, onhan pinkki kuitenkin Fannyn lempiväri.

pesukarhu tunika

 

Ylpeä uuden tunikan omistaja

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tykkäsitkö blogista? Jaa se myös ystävillesi :)