Touhua lapsille

Askarteluidea mainoksista

Askarrellaan oma talo, vaatekauppa, ruokakauppa, lelukauppa tai vaikka kokonainen kylä. Askarteluidea mainoksista, saa odottamaan, että postilaatikko tursuaa. Tästä ideasta innostuu lapset sekä äidit ja voihan isänkin houkutella mukaan suunnitelemaan vaikka rautakauppaa.

Idea on ihana ja hauska ja sen avulla ärsyttävät mainokset pääsevät hyötykäyttöön. Meidän lapset ovat olleet tästä innoissaan ja täytyy myöntää, että niin on äitikin. Tästä ideasta en voi ottaa kunniaa itselleni vaikka se niin hyvä onkin, että tuntuu kuin olisin sen itse keksinyt. Tämän idean äiti on siskoni, joka on tehnyt tätä omien lapsiensa kanssa jo pitkään. Kerran päästiin kyläillessä siskoni luona testaamaan tätä askartelua ja sen jälkeen se onkin kuulunut meidän perheen lemppari hommiin. Fanny on etenkin sellainen, joka päivittäin toivoo askartelua ja kipeästi aina yritän jotain keksiä. Monet askartelut tarvitsevat kuitenkin jotain tiettyjä askarteluvälineitä (luonnollisesti), mutta tähän ei tarvitse kuin mainoksia, sakset, paperia, liimaa ja kyniä eli sellaista mitä yleensä löytyy joka kodista. Jos kuitenkin postilaatikossasi on lappu ”ei mainoksia” niin kipaiseppa hakemassa se pian pois sieltä.

askarteluidea mainoksista

Ideana on siis leikata mainoksista huonekaluja ja sisustustavaroita, mitä enenpi kaikkea on, sitä kivempi on itse suunnittelu. Itse leikkelenkin mainoksia aina kuin niitä tulee ja kerään niitä rasiaan, näin on tavaroita valmiina sadepäivän varalle. Paperille tai pahville piirretään talon ääriviivat ja huoneet. Me aloitamme aina liimailemalla seinille tapetit ja värittelemällä lattian. Tapettina ollaan käytetty kuviollista tai värikästä paperia ,mutta jos ei kotona ole sellaista voi seinille piirtää ja suunnitella itse tapetit. Seinien ja lattian jälkeen alkaa huonekalujen valinta ja asettelu oikeille paikoille. Lopuksi voi vielä suunnitella talon asukkaat piirtämällä ne itse tai valitsemalla hahmoja mainoksista.

värillistä paperia tapetiksi, liimaa, sakset ja huonekalut

Tämä askarteluidea on sellainen mikä sopii kaiken ikäisille. Itse ainakin innostun tällaisesta ja jo tavaroita leikellessä suunnittelen millaisen talon itse haluaisin tehdä.  Vanhemmat lapset osaavatkin leikellä itse mainoksista mitä tavaroita haluavat. Pienenmille on helpompaa, että tavaroita on valmiina leikattuina. Mielikuvitus tässä on vain rajana, eihän sen välttämättä tarvitse olla talo. Vaatteita leikkaamalla voi tehdä vaatekaupan, joulun alla lelulehdistä riittää kuvia lelukauppaa. Jos omistaa ison pahvin voi siihen suunnitella kokonaisen kaupungin tai ostoskeskuksen. Tämä on kivaa puuhaa sadepäiväksi, tai jos miettii tekemistä isommallekin porukalle, niin tässä ainakin hetken porukka jaksaa olla paikallansa. Ei muutakuin mainoksia selaamaan sitten

Taloihin piirretty huoneet ja seuraavaksi alkaa tapetointi puuhat
Tarkkaa touhua
Huonekalujen valintaa

Eppu ja Fanny kyllä tykkäävät tästä askartelusta. Molemmat innoissaan samalla selittävät ketä talossa asustaa, miksi he valitsevat juuri kyseiset huonekalut ja kertovat millaisia tyyppejä nämä talon asukkaat ovat. Epun kotona asui äiti, isä ja lapsi, äiti juuri keittiössä hääräilee ja isä on eteisessä, lapsi on myös piirrettynä kuvaan, mutta sitä ei meinaa erottaa kun se istuu tuossa eteisen mustalla tuolilla. Fannyn talossa asustaa äiti ja lapsi. Fanny innostui tälläkertaa hirveästi piirtelemään seinille ikkunoita, verhoja ja tauluja sekä lattialle mattoja ja kukkasia. Kummankin talosta tuli oikein hieno.

Epun tekemä talo
Fannyn tekemä talo
Arkkitehdit

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tykkäsitkö blogista? Jaa se myös ystävillesi :)